Nieuws button voor oponsboerenerf.nl

Laatste nieuws

U bent te gast op het boerenerf van het melkveebedrijf "Zorg en Hoop". Middels deze pagina willen we u graag op de hoogte houden van wat er momenteel op ons boerenerf afspeelt.

Laatste nieuws

Camping de Vos bestaat 20 jaar in 2017!


Iets wat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan! De camping is als ontmoetingsplaats door de jaren heen voor velen de bron van nieuwe vriendschappen geweest. Daarom organiseren we twee ontmoetingsweekenden om zo een reünie te creëren.


Dus heb jij zin in:

 

  • Een weekendje weg
  • Oude bekenden weer ontmoeten
  • Geouwehoer rondom het kampvuur
  • Kalfjes voeren
  • Hout hakken
  • Trekker rijden
  • Samen eten

Boek dan nu online jouw kampeerplek via deze link!

 

Wanneer zijn deze leuke reünieweekenden?

  • 23 – 24 – 25 juni 2017
  • 25 – 26 – 27 augustus 2017

Wij zorgen voor vertier op de zaterdagmiddag en het avondeten op de zaterdag.

 

Op deze website, maar ook op onze facebookpagina, houden we je op de hoogte van deze weekenden. Ook proberen we de gastenlijst te publiceren, zodat jullie kunnen zien welke ‘oude’ bekenden komen kamperen. Het zou leuk zijn als jullie dit bericht willen delen met campinggasten die jij hebt ontmoet!

 

Mocht je geen kampeermiddel meer tot je beschikking hebben, bel dan gerust. Er is al gauw iets te regelen.

 

Hopelijk tot ziens,

 

Familie de Vos

06-51192354

 

______________________________________________________________________

 

 

Feestelijk openingsweekend ‘Op ons Boerenerf’


De activiteiten van ‘Op ons Boerenerf’ in Lemelerveld gaan weer open. De Boer’n Xpeditie en het Groot Sallands Maïsdoolhof staan zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 in het teken van een feestelijke opening voor jong en oud!


De Boer’n Xpeditie bestaat dit seizoen 5 jaar, dus tijd voor wat nieuws! Tijdens de Boer’n Xpeditie gaat elk kind op pad met zijn of haar eigen boerenpaspoort. Dit boerenpaspoort hebben we totaal vernieuwd en bevat dus weer leuke nieuwe opdrachten, spelletjes en weetjes! Ook zijn er weer nieuwe (educatieve) spelletjes te vinden tijdens de route op de boerderij! Daarnaast heeft ons maisdoolhof ook dit jaar weer een geheel nieuwe route met leuke opdrachten en is de speelweide uitgebreid voor nog meer speelplezier!


Iedereen die tijdens het openingsweekend naar het boerenerf komt, maakt kans op een leuke prijs! Ook zullen er extra speelactiviteiten zijn voor de kinderen, zoals o.a. een springkussen, skelters en een kleurplaatwedstrijd. Bij de uitgang zullen alle kinderen nog wat lekkers ontvangen.

 

Speciaal voor het 5-jarig jubileum van de Boer’n Xpeditie hebben we dit hele seizoen een jubileumdeal! Voor 6,50 euro per persoon kun je op Xpeditie over de boerderij én speuren in het maisdoolhof. Extra veel pret!


‘Op ons Boerenerf’ is vanaf 8 juli dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Daarnaast worden er in september spooktochten georganiseerd! Beleef het doolhof op een griezelige manier! Adres: Vilstersestraat 28 te Lemelerveld.

 

 

______________________________________________________________________


Zorgboerderij verkoopt haardhout

 

Zorgboerderij The Ranch verwerkt het snoeihout wat ze aangeboden krijgen uit een samenwerkingsproject met de gemeente Dalfsen. Samen met de jongeren verwerken we het snoeihout tot haardhout. We zagen het hout, kloven en stapelen het in kuubkisten. Het is over het algemeen vooral vers snoeihout. De voorraad beperkt zich tot wat er gebracht wordt en het is dus aan te raden om vooraf te bellen of er nog voldoende beschikbaar is.- Wij weten niet welk soort hout er komt. Het kan eiken, berk, beuk, enz. zijn

- Het haardhout wordt los gestapeld in kuubkisten

- Het kan ook los in een aanhanger opgehaald worden, dan stapelen we het in de aanhanger

- Lengte en dikte van de haardblokken variëren

- Prijs van het haardhout is per los gestapelde kuub en is vastgesteld op 50 euro

- Als u de kuubkist meeneemt, betaalt u 25 euro borg

- Kosten dienen contant te worden voldaan. Er is geen mogelijkheid tot pinnen!

 


Wil je meer informatie of wil je haardhout bestellen? Stuur dan een email naar info@zorgboerderijtheranch.nl of bel naar Marcel Schippers 06-44861830.

 

 

______________________________________________________________________

 

De Boer als Gastheer


Op ons Boerenerf is lid van de vereniging 'De Boer als Gastheer'. Deze vereniging bestaat uit 18 boeren die allemaal wonen in het prachtige Vechtdal Overijssel. Al deze boeren stellen hun bedrijf open voor het publiek. Dat doen ze allemaal op hun eigen manier! Daarom is elke boerderij uniek en leuk om te bezoeken. Daarnaast hebben wij als De Boer als Gastheer fietsroutes ontwikkeld die langs onze bedrijven komen. Waar wacht je dus nog op?


Ben je dus op zoek naar een leuk (vakantie) uitje, een kinderfeestje, kamperen of een familieweekend? Een dag op de boerderij is een dag om nooit te vergeten!


Kijk voor meer informatie ook op: www.deboeralsgastheer.nl

 

______________________________________________________________________

 

Woensdag 1 juli 2015; een feestelijke dagEen feestelijke dag was het op 1 juli 2015. Bram en Jenny hebben op deze dag precies 25 jaar de boerderij onder hun hoede!

 

Op 1 juli 1990 gingen zij samen verder met de boerderij. Daarvoor deed Bram de boerderij samen met zijn broer Jan. Jan en zijn gezin zijn geemigreerd naar Canada en vervolgens naar Texas, waar zij nu ook nog steeds hun boerderij hebben staan. In 2010 kwam Remco bij de maatschap in, dat is ook alweer 5 jaar geleden!

 

Nu 25 jaar later zijn we de dag begonnen door een beschuitje met suiker (zoals het vroeger ook wel gedaan werd) te eten in de stal. Het was een ware verrassing voor Bram! Natuurlijk kon de taart (met een mooie historische foto) niet ontbreken. De foto staat hiernaast, dit is een luchtfoto van 1988!   

 

Kortom, een leuke dag en op naar de volgende jaren!

 

______________________________________________________________________

 

Ons promotiefilmpje is af!

 

We hebben een promotiefilmpje van 'Op ons Boerenerf' laten maken. We wilden graag aan iedereen laten zien wat er op onze boerderij onder andere te doen is. De Boer'n Xpeditie, het Groot Sallands Maisdoolhof en de Camping staan op het filmpje. Wij zijn erg trots op het resultaat, wat is het mooi geworden en wat is de sfeer op ons erf goed uitgebeeld! Naar ons idee geeft het filmpje heel goed weer wat onze unieke activiteiten in houden.

 

Benieuwd naar het filmpje? Bekijk het snel hieronder.

 

  

______________________________________________________________________

 

Open dag Zorgboerderij op zaterdag 24 meiDit jaar bestaat Zorgboerderij The Ranch alweer 5 jaar! Dit jubileum is gevierd met een open dag op zaterdag 24 mei 2014. Het was een zeer leuke dag; mooi weer en blije mensen!

 

De open dag stond geheel in het teken van 'Western'. Er was een (zorg')boeren markt zijn, maar ook diverse activiteiten en shows werden er gegeven! Op naar de volgende 5 jaar!

   

 

______________________________________________________________________

 

De jongveestal is gerenoveerd


Het achterste gedeelte van de jongveestal zijn we vanaf eind 2013 gaan renoveren. Vroeger was dit de stal voor de melkkoeien, maar tegenwoordig staan hier de kalveren van ong. 6 tot 12 maanden oud. Voordat we de stal konden gaan strippen zijn we eerst een week druk geweest met schoonspuiten. Wat een verschil gaf dat al!

 

Daarna werd alles er langzamerhand uit gehaald en de boxen eraf geslepen. Remco heeft extra verlichting opgehangen, wat een licht kregen we toen in de stal! Vervolgens zijn de jongens bezig geweest met het slopen van een gedeelte van de buitenmuur. Hier komen nu stalgordijnen in, zo kunnen we beter de ventilatie in de stal regelen. Daarna ging het hard met de vorderingen. De boxen werden erin gezet, de afscheidingshekken en de drinkbakken werden geplaast en het voerhek werd gemonteerd.

 

Op 30 december mochten de eerste meiden erin. Ze durfden eerst niet zo goed, maar uiteindelijk gingen ze nieuwsgierig de stal ontdekken. Hieronder 2 filmpjes van deze dag. We hebben ook steeds voortgangsfoto's gemaakt. Deze kun je vinden op onze facebookpagina.

 

     

 

______________________________________________________________________

 

 

De renovatie van de drachtstal


Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het renoveren van de drachtstal. De stal wordt weer opgeknapt, zodat ook deze stal de komende jaren weer goed mee kan. De drachtstal wordt gebruikt voor het drachtige (jong)vee. Doordat deze stal continu bezet wordt door het (jong)vee, was het niet mogelijk om de gehele stal in 1 keer renoveren. Het gebeurde daarom steeds in kleine etappes. In juli en augustus hebben we weer een groot gedeelte van de stal vernieuwd en mochten de koeien het gerenoveerde gedeelte gaan ontdekken. Hieronder hebben we de foto's van het eindresultaat (waar de stal, voor zo lang het duurde, nog mestvrij was ;) )!


   

 

______________________________________________________________________

 

 

WC-Borstel werpen op RTV Oost


Op vrijdag 16 augustus 2013 is RTV Oost op ons boerenerf geweest om opnames te maken over ons ludieke groepsspel 'WC-Borstel werpen'. De hele week stond het programma "Heerlijk Overijssel" in het teken van de agrarische sector. Ze vonden ons spel zo leuk, dan ze het graag aan de mensen wilden laten zien!

 

Benieuwd naar het resultaat? Klik op de afbeelding hiernaast om het filmpje te kunnen bekijken.

 

______________________________________________________________________

 

 

Fiets oplaadpunt in Overijssel, Lemelerveld, Op ons boerenerf, accu leeg, elektrische fiets, electrische fiets, koffie, thee, fris drinken, opladen, accu opladen

Nieuw op ons Boerenerf: Oplaadpunt voor fietsen


 

Bent u lekker met uw elektrische fiets het mooie Vechtdal en Salland aan het ontdekken? Lekker genieten, totdat de accu van de fiets bijna leeg is...

 

Op ons Boerenerf beschikt sinds 1 juni 2013 over een oplaadpunt. Twee fietsen kunnen tegelijk opgeladen worden; ondertussen kunt u lekker een kopje koffie, thee of fris drinken op het terras van het maisdoolhof en de Boer'n Xpeditie. Wilt u meer van de boerderij zien of even lekker dwalen in het maisdoolhof? Laat het ons weten, dan vertellen wij u er meer over!

 

Zien we u binnenkort met uw elektrische fiets?

 

______________________________________________________________________

 

 

Open dag op zaterdag 1 juni ter gelegenheid van 100-jarig bestaan boerderij


Beleven, struinen én spelen tijdens open dag melkveebedrijf ‘Zorg en Hoop’


 

Op zaterdag 1 juni 2013 hebben we een open dag gehouden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de boerderij. Mensen uit de wijde omgeving kwamen langs voor een bezoekje aan onze stallen. Na een telling hebben we tussen de 1000 en 1200 bezoekers mogen ontvangen, wat een super mooi aantal! De publiekstrekkers waren toch wel de melkrobots en de uitkijktoren in de stal. Veel mensen hebben nog nooit een melkrobot van dichtbij gezien, dus dit was een mooie gelegenheid om er kennis mee te maken. Vanuit de uitkijktoren is de weidse omgeving te zien; een andere blik op het dorp en de Lemelerberg. Na het bezoekje aan de stallen konden de mensen de oldtimers, trekkers en machines bekijken, maar ook even lekker struinen langs de marktkramen, waar ondernemers uit de omgeving hun producten tentoonstelden. Kinderen konden zich uitstekend vermaken in het kinderstrodorp; springen op het springkussen, knuffelen met koe Jantje, een kleurplaat inkleuren met zaadjes, etc. Onze klauwbekapper Rudo Zijsveld heeft tijdens de open dag meerdere demonstraties gegeven van het klauw bekappen. Zo konden de mensen ook dat eens van dichtbij zien, want met de moderne technieken is dat ook niet meer zoals het vroeger gebeurde.

 

Wij hebben een zeer leuke dag gehad en wij hopen dat jullie dit net zo beleefd hebben. Op onze facebookpagina hebben we nog meer foto’s van onze open dag staan. Kijk dus ook gerust even op die pagina.

                         

                         

 

______________________________________________________________________

 

 

Boer'n Xpeditie officieel geopend!

 

Op vrijdag 31 mei 2013 is de Boer'n Xpeditie officieel geopend. We hadden voor deze feestelijke morgen groep 7 en groep 8 van de Heilig Hartschool in Lemelerveld uitgenodigd, om samen met wethouders Maurits von Martels het lint door te knippen. Het was een mooie stralende morgen, de kinderen hadden er zin in! Na ontvangst met ranja en een lekkere paddenstoel-krenten-bol gingen de kinderen naar het strodorp. Daar werden ze voorbereid op de spannende expeditie die ze zouden gaan volgen, zodra ze het hadden geopend. De wethouders werd omringd door alle kinderen tijdens het doorknippen van het lint. Daarna gingen de klassen in kleine groepjes uiteen om de Boer'n Xpeditie als eerste te beleven. Na afloop hhebben we vele enthousiaste reacties van de kinderen ontvangen. Een goed teken voor de kinderen die in de toekomst naar onze boerderij komen!

 

Op onze facebookpagina hebben we nog meer foto's van deze feestlijke morgen.

                 

______________________________________________________________________

 

 

Camping de Vos wint Zoover Highly Recommended Award!

 

Op maandag 22 april 2013 kregen wij het leuke nieuws dat onze camping de Zoover Highly Recommended Award heeft gewonnen. De camping wordt beoordeeld met een 9,6 op Zoover en daarmee kwamen we ervoor in aanmerking. We vinden het leuk dat we gewonnen hebben; het is een mooie beloning voor ons werk. Daarnaast is het natuurlijk altijd goed om te horen dat gasten een goede vakantie hebben gehad, daar doen we het immers voor!

 

Nog geen vakantiebestemming voor komende zomer? Waar wachten jullie dan nog op? Boek gauw een plaats bij Jenny.

 

______________________________________________________________________

 

 

Op ons Boerenerf nu ook op facebook!

 

Er gebeurt natuurlijk altijd wat op de boerderij. Of het nu gaat over de koeien, de camping of de zorgboerderij, allemaal leuke, grappig, nieuwswaardige gebeurtenissen. We wilden het graag met jullie delen! Aangezien het niet altijd nieuws voor op onze website is, hebben we een facebook pagina aangemaakt.

 

Op die manier willen we jullie op de hoogte houden over wat er zich allemaal afspeelt op ons boerenerf! Als je ons wilt volgen kun je op de        'Vind-ik-leuk' knop hieronder klikken.      

  

______________________________________________________________________

 

 

De koeien waren door het dolle heen!

 

Op dinsdag 8 januari 2013 hebben we een aantal extra boxen in de melkveestal in gebruik genomen. Er waren weer koeien overgezet naar de tweede groep, waardoor er boxen te kort waren voor de koeien. Achter in de stal is er nog een leeg gedeelte die nog niet in gebruik genomen werd, dus gelukkig konden we zo het hek verplaatsen en kregen we daardoor 9 extra boxen erbij. De koeien stonden al te popelen van nieuwsgierigheid toen Remco bezig was om het hek te verhangen. Ze wisten dan ook niet hoe snel ze naar het nieuwe stuk moesten rennen, om vervolgens lekker gek te doen. Het bewijs staat op film, leuk om te zien hoe de koeien door het dolle heen waren!

   

  

______________________________________________________________________

 

 

Virtuele route Op ons Boerenerf

 

Om elke bezoeker van onze website een goed beeld te geven van ons bedrijf, hebben we een virtuele route gemaakt.

 

Wilt u een indruk krijgen van ons erf? We nodigen u graag uit voor een virtuele wandeling. We hebben bij enkele foto's ook nog wat extra informatie te geven. Wist u het allemaal al?

 

U kunt zelf op de rode stippen klikken om vanaf daar de omgeving te bekijken, maar u kunt ook op 'play' klikken, dan begint de rondleiding automatisch.

 

Veel plezier!

  

 

______________________________________________________________________

 

 

Het kalfje van Jantje 102, nummer 933, op melkveebedrijf Zorg en Hoop.Onze oudste koe heeft weer een kalfje op de wereld gebracht! 

 

Op 17 november 2012 heeft onze oudste koe op het bedrijf, Jantje 102, weer een kalfje op de wereld gebracht. Jantje 102 was vorig jaar ook al in het nieuws, omdat zij toen tot jubileum koe werd bekroond. Ze heeft op 18 augustus 2011 de mijlpaal van 100.000 kg melk behaald.

 

Jantje 102, ook wel nummer 933 genoemd, is geboren op 16 november 1999. Ze is nog volop in lactatie en heeft nu al 10 kalfjes gekregen. Natuurlijk hebben we ook een foto gemaakt van het stiertje!

______________________________________________________________________

 

 

Filmploeg komt opnames maken op ons Boerenerf

 

Remco de Vos krijgt een microfoontje op voor de filmopname van productfilm Calforte.Filmopname van productvideo Farm-O-San Calforte op ons boerenerfOp 23 augustus 2012 was het een spannende dag voor Remco. Hij mocht namelijk zijn beste acteerkunsten tonen voor een proffessionele cameraploeg. Het bedrijf Farm-O-San wilde graag een filmpje maken voor een van hun producten en Remco is benaderd om testimonial (gebruikerservaring) in te spreken.

Na enige instructies en een kalf dat ook goed haar best deed, verliepen de opnames snel. Helaas moesten we af en toe even wachten tot de zon weer zou schijnen, maar het staat er allemaal goed op.

Zijn jullie ook benieuwd hoe Remco het er van af heeft gebracht? Bekijk dan nu het filmpje via deze link.

 

______________________________________________________________________

 

 

Bontje 62 heeft de mijlpijl 100.000 kg melk behaald

 

Bontje 62, nummer 844, heeft 100.000 liter melk gegevenHet is een beetje aan iedereen voorbij gegaan, maar toch willen we nog het heuglijke feit vertellen dat we weer een 100.000 kg melk koe erbij hebben. Bontje 62, oftewel 844, heeft afgelopen zomer (2012) ervoor gezorgd dat zij onze 6e koe op het bedrijf is die dit record heeft behaald. Bontje 62 is een van de weinige koeien in onze stal die haar stalnummer op haar bil heeft staan. Vroeger was dit namelijk gebruikelijk, maar tegenwoordig hebben de koeien een halsband, met hun nummer erop, om. Bontje 62 is geboren op 26 december 1998 en is dus alweer 13 jaar!

Hier zijn we natuurlijk heel blij mee en hopen nog meer zulke succesvolle koeien erbij te krijgen!

 

______________________________________________________________________

 

 

Groot Sallands Maïsdoolhof in Lemelerveld

 

Remco de Vos en Erik Lenferink bij Groot Sallands maisdoolhof

"Het is een prachtige aanvulling op onze boerderijcamping, onze zorgboerderij en het dorp", vertelt Remco de Vos. Hij heeft het over het Groot Sallands Maïsdoolhof dat zondag 8 juli ‘de deuren’ opent op het terrein van Erve de Vos aan de Vilstersestraat in Lemelerveld. Daar verrijst momenteel letterlijk en figuurlijk een maïsdoolhof van circa vier hectare met een wirwar van paden. En aan de bezoekers de taak om de weg te vinden naar een grote uitkijktoren in het midden. Spelenderwijs leren ze ondertussen ook nog wat over het boerenleven.

“Het grappige is dat kinderen vaak sneller de weg weten te vinden dan hun ouders. Zij zijn meestal wat avontuurlijker ingesteld en gaan uit van het ‘trial and error’-principe”, vertelt Erik Lenferink die het maïsdoolhof in samenwerking met Remco heeft opgezet. Hij kent het klappen van de zweep. Op het terrein van de boerderij van zijn ouders in Fleringen heeft hij immers al jaren een eigen maïsdoolhof.

Remco en Erik kennen elkaar van de Hogere Agrarische School in Dronten. “Daar trof ik ooit iemand die stage had gelopen in Canada en daar een maïsdoolhof had gezien”, vertelt Erik. “Hij vertelde dat het een groot succes was. Daarna heeft het ideetje langzaam maar zeker vorm gekregen in mijn hoofd. In 2007 heb ik voor mijn eigen vakantiebaantje gezorgd door thuis een doolhof te beginnen. Het was een groot succes. Inmiddels is het doolhof daar jaarlijks goed voor enkele duizenden bezoekers.”

Remco, inmiddels mede-eigenaar van Maatschap de Vos in Lemelerveld, dat naast een melkveehouderij (250 koeien) plaats biedt aan een boerderijcamping en zorgboerderij The Ranch, besloot vorig jaar na de goede ervaringen van zijn studievriend ook te starten met een dergelijk doolhof. Het ontbrak hem echter aan tijd. Daarom benaderde hij Erik en diens vriendin Desi om de realisatie en exploitatie van het doolhof te regelen. “Het is een enorm leuke ervaring voor het hele gezin”, vertelt Erik. “Kinderen mogen normaal gesproken niet de maïs in. Ze kunnen er immers in verdwalen. Maar bij ons kan het allemaal. Probeer de weg maar eens te vinden als de maïs drie meter hoog staat. Je hele oriëntatiegevoel wordt tot een minimum beperkt. Overal alleen maar maïs.”

Erik benadrukt ook de educatieve kant van de tocht. “Want het ontbreekt veel mensen aan kennis van de boerderij. Daar kunnen zij ook niks aan doen, maar we helpen graag met de uitleg. In Fleringen zag een wat oudere bezoekster ooit dat de koeien in colonne de stal in liepen. Het was drukkend warm en er dreigde onweer. De dieren wilden droog staan. Ze vroeg me vervolgens of die koeien een computertje bij zich hadden. Ik vroeg haar waarom ze dat dacht. ‘Omdat ze zo keurig in colonne lopen’. Toen heb ik haar uitgelegd dat het toch echt gewoon de natuur was.”

Vele dertigers en veertigers zullen zich de klassieke griezelfilm ‘Children of the Corn’ nog wel herinneren, een bewerking van het gelijknamige verhaal van Stephen King. Weer een keer ouderwets griezelen in de maïs? Bij het Groot Sallands Maïsdoolhof is het mogelijk. Erik wil namelijk in het naseizoen een speciaal spooktochtarrangement lanceren. Daarmee richt hij zich op gezelschappen. “De deelnemers worden in het donker op pad gestuurd door het doolhof. Wij zorgen ervoor dat er ingehuurde krachten op ze wachten. Dat is doodeng. Je ziet niks. Zo loop je door het donker en word je ineens bij je enkels gegrepen of komt er plotseling iemand met een motorzaag op je af. Daarmee richten we ons dus heel nadrukkelijk op een wat ouder publiek, zeg maar iedereen vanaf 12 jaar.”

Natuurlijk is het ook weer niet al te moeilijk om de toren te bereiken. Remco en Erik schatten dat een gemiddelde bezoeker na 45 tot 60 minuten de uitgang heeft bereikt. Onderweg is er een speciaal superheldenspel voor de jeugd. Bovendien staan er her en der bordjes met nuttige informatie over het boerenleven. Na afloop is het voor de kinderen mogelijk om nog even te spelen, terwijl de ouders wat kunnen drinken. “De entree is 3 euro per persoon, maar voor dat geld heb je dan wel een ochtend of middag gevuld”, vertelt Erik. Overigens weet hij ook uit ervaring hoe verraderlijk zo’n maïsdoolhof kan zijn. “Toen we in 2007 wilden starten met het doolhof waren we redelijk laat met het bouwen van de toren. De maïs was al ruim anderhalve meter hoog. Het is meerdere keren gebeurd dat mijn broer en ik op de plek van de toren stonden en er achter kwamen dat we gereedschap vergeten waren en weer opnieuw die wirwar van paadjes door moesten. Op een gegeven moment kwam onze moeder ons koffie brengen. Ze verdwaalde zelfs. Toen ze ons eenmaal gevonden had, kregen we lauwe koffie.”

Meer informatie over het doolhof kunt u vinden op www.grootsallandsmaisdoolhof.nl

 

Bron: Salland Centraal

______________________________________________________________________

 

 

Camping de Vos bestaat 15 jaar!

 

Op 4 mei 2012 hebben we gevierd dat de camping 15 jaar geleden is geopend. Het was een dag vol leuke activiteiten, een heerlijke barbeque     's avonds en veel gezelligheid!

 

Camping de vos bestaat 15 jaar.'s Morgens begonnen we met een kopje koffie, thee, fris en een lekkernij in de blokhut. Er waren veel mensen naar de camping gekomen om dit feest met ons te vieren. Vervolgens heeft Jenny een speech gehouden over 15 jaar camping. Er gebeurt ook zoveel in al die jaren; leuke, blijde momenten, maar ook verdrietige momenten. Vriendschappen die op de camping ontstaan en die nu nog steeds bestaan! Na haar speech werden Jenny en Bram bedolven met cadeau's. Zo kregen zij een octet-kwartet met foto's van de camping door al die jaren heen, mooie voetbalgoaltjes voor de campingkinderen en ook hebben ze een mooi boekwerk ontvangen met allerlei verhalen erin van campinggasten en vrienden. De kinderen van de zorgboerderij hebben een boom gegeven, met daarin zelfgemaakte dromenvangers. De boom heeft inmiddels al een mooie plek gekregen!

 

Wc borstel werpen is een leuke groepsactiviteitAan het eind van de morgen werden alle aanwezigen ingedeeld in groepen. Er werd namelijk een nieuwe activiteit op de boerderij geintroduceerd: "wc-borstel werpen". Op het hele erf stonden wc-potten of wc-brillen. Het doel is om in zo min mogelijk worpen het gehele parcours af te leggen en tussentijd moet de wc-borstel in diverse wc-potten worden geworpen. Het lijkt een beetje op klootschieten, maar dan op een originele manier. Het was een lachwekkende activiteit!  Aan het eind mocht het winnende groepje een mooie prijs in ontvangst nemen: een heus wc-pakket met daarin wc-rollen, wc-borstel, wc-verfrisser etc. Of het winnende groepje de spelregels wel goed snapten, laten we hierbij maar in het midden.

 

Tijdens het 15-jarig bestaan van Camping de Vos werd ook levend kwartet gespeeldNa deze leuke activiteit hebben we gezamelijk geluncht in de blokhut. Na de lunch begonnen een paar fanatiekelingen met een potje voetbal, maar de teams werden al gauw groter en groter! De supporters langs de kant moedigden beide teams goed aan en er werd veel gelachen. Na het voetbalspel kwamen enkele campinggasten op het idee om levend kwartet te gaan spelen met het octet-spel die Jenny en Bram 's morgens hadden gekregen. Het was spannend welke groep gingen winnen, want een set van 8 kaarten onthouden was toch moeilijker dan gedacht.

 

Begin van de avond werden de barbeque's aangestoken en konden we met z'n allen genieten van het heerlijke vlees. Ook waren er lekkere soepen en salades klaargemaakt. De Na afloop van de viering van het 15 jarig bestaan van de camping, lekker met zn allen barbequen.avond eindigde met muziek, kwartetspellen, kaartspellen, borreltjes en veel gezelligheid!

 

Wij willen iedereen bedanken voor deze leuke dag en we hopen jullie allemaal gauw weer te mogen zien!

 

Familie de Vos

______________________________________________________________________

 

 

De koeien in de drachtweide bij melkveebedrijf Zorg en Hoop.Hoogdrachtige koeien kunnen lekker naar buiten

 

Sinds enkele weken kunnen de hoogdrachtige koeien zelf weten of ze binnen blijven of lekker naar buiten gaan. Begin april 2012 werd het stukje weiland tussen de beide koeienstallen in gereed gemaakt, zodat de hoogdrachtige koeien lekker naar buiten kunnen en heerlijk in het zonnetje kunnen liggen.

 

De koeien durfden eerst niet zo goed, maar ze weten nu al steeds vaker de weg naar buiten te vinden!

 

______________________________________________________________________

 

 

Burgemeester kan boeren

 

"Educatie wordt steeds belangrijker voor het boerenbedrijf. Maar het is ook gewoon leuk om de jeugd te laten zien hoe de melk uiteindelijk in het melkpak terechtkomt." Bram en Jenny de Vos zijn melkveehouders met een missie, zo werd zaterdagochtend duidelijk tijdens de 'stage' van Dalfsens burgemeester Han Noten.

 

Die was zaterdag de eerste lokale bestuurder die een dagdeel meeliep op een boerenbedrijf. LTO Noord afdeling Dalfsen organiseert deze 'stages bij de boer' de komende weken voor bestuurders en raadsleden om kennis op te doen en daar gebruik van te maken bij de uitwerking van de Structuurvisie Buitengebied, die bepalend is voor het nieuwe bestemmingsplan buitengebied.

De Vos stelde zijn bedrijf open 'om te laten zien wat er allemaal mogelijk is'.

En dat is heel wat, blijkt uit de rondleiding. Want het moederbedrijf aan de Vilstersestraat in Lemelerveld werd in 1997 uitgebreid met een boerencamping met vijftien standplaatsen.

De tweede bedrijfswoning wordt sinds 2010 gebruikt door zorgboerderij The Ranch, het bedrijf van dochter Joan, dat er dagelijks trainingsactiviteiten voor en met jongeren organiseert. De melkveehouderij met bijna tweehonderd koeien werd in hetzelfde jaar flink gemoderniseerd, met een nieuwe, grotere stal met melkrobots.

Daarnaast geeft het echtpaar gestalte aan educatie van campinggasten en andere belangstellenden. Boven de koeienstal is daartoe een presentatieruimte gebouwd, waar het burgemeestersechtpaar zaterdag werd onthaald met een powerpoint-presentatie.

"Nee, dit was geen noodgreep omdat het basisbedrijf onvoldoende inkomsten oplevert", zegt De Vos. "Ik wilde nieuwe mogelijkheden aanboren en mensen laten zien hoe een modern boerenbedrijf werkt. Het ene idee leidt tot het andere, en het kon vaak tegen relatief lage aanloopkosten. Zo is er een melktap voor campinggasten." De Vos zegt weinig belemmeringen te ervaren bij zijn bedrijfsvoering, al komt tijdens de rondleiding wel het erfafspoelwater ter sprake. "Het blijft lastig om daar goed mee om te gaan. Het vervuilde water gaat af en toe de mestvaalt in, maar je kunt niet voorkomen dat een deel in de sloot belandt. Dat kan leiden tot een te hoge concentratie stikstof en fosfaten in het water."

De Vos is bestuurslid van Ommer Marke, een vereniging die zich sterk maakt voor de leefbaarheid van het platteland. Deze is samen met LTO en enkele boeren uit Ommen en Hardenberg betrokken bij een onderzoek naar mogelijke oplossingen. "In Dalfsen gebeurt er op dit gebied nog niet veel, het zou goed zijn als ook hier een pilot van de grond kwam."

 

Bron: De Stentor

 

______________________________________________________________________

 

 

Hiawatha gearriveerd in Lemelerveld?

 

Zie ik rooksignalen in de lucht boven Lemelerveld?

 

Klinken er trommelgeluiden in de nabije omgeving of zijn het de geluiden van een heuse regendans? Oeff!!Ugghh!!

 

Je gelooft je eigen ogen niet, maar het is echt waar. Aan de Vilstersestraat naast Camping de Vos en Zorgboerderij The Ranch staat een tipi.

 

Op ons Boerenerf staat ook een wigwam. De tipi is met indiaanse spullen ingericht. 

 

Een hele indianenstam, natuurlijk onder toeziend oog van opperhoofd Jenny, heeft eraan meegewerkt om lang vervlogen tijden te laten herleven.

 

De totempaal buiten, de prachtige items en de vuurplaats binnen, creëren een sfeer alsof je zelf deel uitmaakt van iets waar je vast wel eens over gedroomd hebt.

 

Kom gerust een keer een kijkje nemen! Ervaar de rust en geborgenheid!

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden die de tipi u kan bieden, kunt u contact opnemen met Jenny de Vos 06-51192354.

______________________________________________________________________

 

 

Feest op ons boerenerf!

 

Jantje 102, ook wel nummer 933, heeft 100.000 liter melk geproduceerd.Afgelopen vrijdag 22 juli 2011 was het een groot feest op de boerderij. Koe Jantje 102, nummer 933, heeft als vijfde koe op het melkveebedrijf de mijlpaal van productie van 100.000 kilogram melk behaald.

 

Om deze mijlpaal te vieren is de koe 's morgens na het melken door de kinderen, welke op de camping verbleven, van top tot teen gewassen en gepoetst. 's Middags vanaf 15.00 uur vond het officiële gedeelte plaats in de blokhut. Boerin Jenny de Vos hield eerst een inleidende toespraak, waarna boer Bram de Vos het woord kreeg. Aan de hand van de koekaart gaf hij de aandachtig luisterende (camping)gasten, daar waar nodig aangevuld door zoon Remco, een uitleg over het leven van de inmiddels bijna 12-jarige koe Jantje 102, welke deze uitstekende prestatie mogelijk heeft gemaakt. Dit begon met de geboorte van haar eerste kalf in 2001, tot aan de geboorte van haar laatste kalf in 2009. Enkele dochters zijn ook nog aanwezig op het melkveebedrijf!

 

Na deze plechtigheid werd koe Jantje 102 ook nog officieel gehuldigd. De huldiging vond plaats bij de vorig jaar nieuw gebouwde stal, waar zij door twee jonge campinggasten een lauwerenkrans kreeg omgehangen. Hierna werd nog een echte fotosessie gemaakt met Jantje 102 in het middelpunt.

 

Aan het eind van de middag ging koe Jantje weer terug naar haar stal, waarna de aanwezigen terugkeerden naar de blokhut om daar onder het genot van een hapje en drankje nog na te praten over deze bijzondere gebeurtenis.


 Het hoofd van Jantje 102, nummer 933 Jantje 102 met Bram de Vos Jantje 102 met 2 campinggasten Jantje 102 met campingkinderen Jantje 102 met alle campinggasten Het beeldje voor jantje 102. 

Copyright 2019 Fam. de Vos