Een luchtfoto van Op ons Boerenerf, genomen in 2012.

Melkveebedrijf Zorg en Hoop

U bent te gast op het boerenerf van het melkveebedrijf "Zorg en Hoop". Op dit boerenerf kunt u veel te weten komen over hoe het tegenwoordig op een boerenbedrijf er aan toegaat.

Over ons boerenerf

Een panoramafoto van de boerderij Zorg en Hoop.Het melkveebedrijf “Zorg en Hoop” werd opgericht in 1913. Vader en moeder de Vos kwamen in 1947 naar de boerderij in Lemelerveld, waar het nu nog steeds gevestigd is. Sinds 1990 hebben Bram en Jenny de Vos de leiding. Zoon Remco is na zijn afstuderen aan de agrarische hogeschool fulltime gaan meedraaien in het bedrijf. “Zorg en Hoop” is een modern boerenbedrijf met ruim 235 melkkoeien, 90 pinken (jongvee) en 95 kalveren. De koeien worden gemolken door vier melkrobots. Voor de voederwinning wordt 72 hectare grond gebruikt.


Op ons boerenerf bevindt zich een echt gezinsbedrijf. We hebben allemaal onze eigen werkzaamheden, maar samen zijn we sterk! We proberen zoveel mogelijk alles samen te doen en het beste eruit te halen. We stellen ons even aan u voor...


In 2010 is onze boerderij uitgebreid. Er is een nieuwe stal bijgebouwd, waar de koeien nu gemolken worden. De oude stal kreeg daardoor een nieuwe functie. In deze stal staan nu de drachtige (jonge) koeien en ook worden in deze stal de kalveren geboren.

 

Het startbordje van de wandelroute WeideblickIn de nieuwe stal bevinden zich ook de uitkijktoren en het educatiecentrum. De uitkijktoren is gemaakt in het dak van de stal en biedt u een prachtig panorama uitzicht over het boerenerf en de omgeving. Vanuit hier is ook onze interessante wandelroute langs de percelen te zien. Deze wandelroute geeft niet alleen interessante informatie over wat er allemaal op de boerderij en het erf gebeurt, maar laat je ook kennis maken met dieren, vogels en planten die op het platteland voorkomen. De informatiebordjes langs de route wijzen u hierop, daarnaast is het mogelijk om even lekker te rusten op de bankjes.

 

Het educatiecentrum is gebouwd in de stal met een uniek panorama uitzicht over de koeien. In deze ruimte wordt voorlichting gegeven over het moderne melkveebedrijf, maar deze zaal wordt ook gebruikt voor vergaderingen en andere educatieve doeleinden.

 

Familieveld plaatsen op Boerencamping de VosDaarnaast bevindt zich op het boerenerf onze SVR Camping de Vos. In 1997 is de boerderijcamping opgericht, eerst onder dezelfde naam als het melkveebedrijf: Camping Zorg en Hoop, maar sinds enkele jaren SVR Camping de Vos. Inmiddels zijn we een aantal jaartjes verder en kunnen we gerust stellen dat het zeer succesvol is geweest! We hebben al zeer veel campinggasten mogen ontvangen. Het grootste compliment komt van de campinggasten zelf: ze komen met regelmaat terug om hier, bij ons, vakantie te vieren! Kijkt u voor meer informatie en foto's op de website van de camping.

 

Lijkt het u leuk om een keer mee te helpen op de boerderij, vraag het gerust aan de boeren of u kunt helpen. Mocht u echter alleen komen voor uw rust en privacy, ook dat is bij ons geen enkel probleem. U mag gerust meedoen met onze activiteiten, niets hoeft, veel mag.

 

Bent u benieuwd hoe het er aan toegaat op een boerderij met kippen? Bekijk dan de website van Pluimveebedrijf van Dam.

Copyright 2019 Fam. de Vos