Het logo bord van Zorgboerderij The Ranch in Lemelerveld

Zorgboerderij The Ranch

“Dagbesteding in een unieke omgeving, waarin een ieder zichzelf kan en mag ontplooien.”

De zorgboerderij

De zorgkinderen voeren ook de dieren, zoals geiten, konijnen, schapen en vogels.Het citaat, dat hierboven beschreven staat, staat centraal bij zorgboerderij The Ranch. Het unieke concept van deze zorgboerderij zorgt ervoor dat iedereen een zinvolle dagbesteding aangeboden krijgt, waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren en mogelijkheden bij de verdeling van de taken. Voorop staat dat de hulpboeren met plezier meehelpen op de boerderij en zich daardoor kunnen en mogen ontplooien!

 

 


De zorgboeren ondernemen ook sportieve activiteiten, zoals mountainbiken.Zorgboerderij The Ranch is in 2009 opgericht. De mensen met een zorgaanvraag worden betrokken bij veel taken die dagelijks op de boerderij voorkomen. Zo kunnen zij hun bijdrage leveren aan de verzorging van de dieren, de onderhoud van de tuin, het verbouwen van groente en fruit en aan de onderhoud van gebouwen en machines. Daarnaast worden er ook regelmatige leuke activiteiten georganiseerd zoals mountainbiken op de Lemelerberg, buikglijden op een opblaasbare buikschuifglijbaan, het spelen van Twister, bowlen en nog veel meer!

 


 

De hulpboeren leren ook spelletjes met elkaar te spelen.Wilt u meer informatie over zorgboerderij The Ranch, dan bent u van harte uitnodigt op de website van The Ranch.


 

Nieuwtje: Zorgboerderij The Ranch verkoopt sinds 2016 haardhout. The Ranch verwerkt het snoeihout wat ze aangeboden krijgen uit een samenwerkingsproject met de gemeente Dalfsen. Samen met de jongeren verwerken we het snoeihout tot haardhout. We zagen het hout, kloven en stapelen het in kuubkisten. Meer informatie staat op hun website.
Copyright 2019 Fam. de Vos